KAKO SMO MARTINOVALI NA PONIKVI?


Pretekli konec tedna se je na Ponikvi v sklopu Martinovi dnevov zvrstilo več dogodkov.

dsc_1464Otvoritev je potekala v Kulturnem domu, kjer sta ob glasbenem uvodu domačega MePZ Sonce obiskovalce nagovorila Blaže in Nežica. Predsednik TOD Ponikva, g. Zlatko Zevnik, je v pozdravnem nagovoru predstavil potek letošnjega martinovanja na Ponikvi in k besedi povabil predsednika KS Ponikva, g. Jožeta Šibala, ki je pozdravil obiskovalce in podelil priznanje za dolgoletno delo MePZ Sonce, in predsednika komisije za izbor najlepše urejenih kmetij in individualnih hiš, g. Draga Jančara. Tudi tokrat je pritegnil pozornost s fotografijami cvetja in vrtov naših krajanov ter podelil priznanja “Ponkovška velikonočnica 2019”.

Po kulturnem uvodu so si obiskovalci ogledali stojnice, ki so bile del razstave z naslovom “Sodobni izzivi prihodnosti” na katerih so domači pridelovalci ekološke in zdrave hrane predstavili svoje proizvode. Pred dvorano je obiskovalce nagovorila likovna razstava ponkovških osnovnošolcev, v dvorani pa njihova stojnica z lesenimi, ročno izdelanimi predmeti.

Medtem so se obiskovalci družili ob domačih dobrotah in degustaciji mošta številnih domačih vinogradnikov.

V sobotnem dopoldnevu sta se zvrstila dva kulturna dogodka, in sicer odprtje razstave v pisarni TOD Ponikva (fotografije Roberta Gajška “Ponikva nekoč in danes”) in predavanje ddr. Ane Vovk Korže z naslovom Samooskrba za zdravo življenje. Dan se je zaključil z glasbenim koncertom v cerkvi sv. Martina, kjer je pod vodstvom Petra Pogačarja prepevala Vokalna skupina Adam Ravbar iz Grobelj pri Domžalah.

Po nedeljski sveti maši so si pred cerkvijo sledili krst mošta, Martinov sejem in prijetno druženje.

V ponedeljek so si osnovnošolci ogledali razstavi v Kulturnem domu in v pisarni TOD Ponikva. V dvorani jih je po razstavi vodila ddr. Ana Vovk Korže in jim prestavila pomen samooskrbe za naše življenje.