ZADOVOLJNI UDELEŽENCI KOCENOVE SOBOTE


Kocenova sobota je bila razlog, da so poti po Ponikvi in v bližnji okolici postale učilnica za več kot 220 učencev Osnovne šole Blaža Kocena Ponikva in njihovih učiteljev ter za okoli 40 Ponkovljanov in drugih obiskovalcev. Nekateri med njimi so bili  stari znanci in vsakoletni udeleženci Kocenove sobote, nekateri pa so Ponikvo obiskali prvič. V veselje nam je bilo slišati, da se bodo k nam še vrnili.

Ob pol devetih so na pot odšli osnovnošolci, malo kasneje, po uvodnem pozdravu, pa so se na pot podali še ostali udeleženci Kocenove sobote, ki so pod strokovnim vodstvom geografov spoznavali naravne in družbene značilnosti Ponikve in okolice. Po vrnitvi k šoli in kosilu, so nekateri izkoristili priložnost in si ogledali še velikonočnico.

Ob 14.00. uri se je pričelo predavanje dr. Blaža Repeta, geografa in predavatelja na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Predstavil je digitalno prikazovanje geografskih vsebin, ki ni pritegnilo le zanimanja učiteljev geografije, ampak vseh, ki jih zanima napredek v informacijsko komunikacijski tehnologiji in možnosti, ki nam jih le ta ponuja.

dsc_5510

Galerija slik