VABILO NA 3. »KOCENOVO SOBOTO«


Spoštovani Ponkovljani, člani Društva učiteljev geografije Slovenije in vsi, ki vam je raziskovalno pohodništvo v veselje!

 

V spomin na»očeta atlasov« Blaža Kocena tudi letos pripravljamo vodeni pohod in sicer se dobimo v

soboto, 23. 3. 2013, ob 9. 30

pred Osnovno šolo Blaža Kocena na Ponikvi.

Po uvodnem pozdravu in predstavitvi poti bo sledil pohod po delu »Kraške vodne učne poti Stanka Buserja« in »Poti treh znamenitih ponkovških mož«. Vodstvo po poti bo zaupano njenemu avtorju,,prof. Tomislavu Golobu. Najprej se bomopodali do rastišča velikonočnice, nato mimo cerkve sv. Ožbalta in železniške postaje do Kocenove spominske sobe na Hotunju. Po poti boste spoznavali  naravne in kulturne znamenitosti Ponikve z okolico. Na Hotunju pri Debelakovih bo poskrbljeno za toplo malico.

Ob13.00 uri vas vabimo na OŠ Blaža Kocena na Ponikvi, kjer bo predavanje dr. Milana Orožen Adamiča o njegovem znamenitem predniku, geografu in zgodovinarju FRANU OROŽNU, prvem predsedniku Slovenskega planinskega društva, predhodnika Planinske zveze Slovenije, ki ravno letos praznuje 120 letnico obstoja. Fran Orožen je bil tudi avtor prvega slovenskega šolskega atlasa in prve slovenske didaktike geografije ter številnih učbenikov. Sledila bo javna razprava ljubljanskih in mariborskih študentov didaktike geografije, ki bodo predstavili značilnosti in razlike študija za bodoče učitelje geografije v Ljubljani in Mariboru. Zaključili bi okrog 15. ure.

Tokrat boste namesto štartnine lahko prispevali prostovoljni prispevek za izvedbo prireditve, za kar se vam v naprej zahvaljujemo.

 

Ljubitelji narave in dobre volje, prisrčno vabljeni.

Kocenova_sobota_23-3-2013-vabilo