Utrinki z izleta – VULKANLAND 2015


V soboto, 24. 10. 2015, smo se v zgodnjih jutranjih urah odpeljali proti Šentilju, kjer se nam je pridružila naša vodička. Po slabih treh urah vožnje s Ponikve smo prispeli do prve točke. Ogledali smo si hotel – Genusshotel Riegensburg, ki je že z zunanjim izgledom pritegnil našo pozornost. Ima obliko teras, zaradi česar se lepo zlije s podeželskim okoljem. Kulinarična ponudba v hotelu vključuje lokalno pridelane pridelke in izdelke.

V vasici Stang smo si ogledali kisarno in žganjarno Golles Manufaktur. Po predstavitvi proizvodnje smo degustirali nekaj vrst kisov, med katerimi so izstopali zanimivi okusi malinovega, paradižnikovega in 20 let starega balzamičnega kisa. Temu je sledilo za nekatere bolj priljubljeno degustiranje žganih pijač.

Povezovalni člen Vulkanlanda je grad Riegensburg, ki se z ene strani na visoki vulkanski skali veličastno vzpenja v nebo, na drugi strani pa nudi lep razgled po okoliških krajih. Na grad smo se vzpeli z vzpenjačo, od tod pa sprehodili do parka, v katerem so se poklonili žrtvam 1. in 2. svetovne vojne. Grad je poln spominov, med katerimi so mnogi povezani s temačno zgodovino čarovniških procesov.

V vasici Waltersdorf smo obiskali Delikateso Fink in Haberl, kjer je po degustaciji marmelad, zelenjavnih namazov in različnih kulinaričnih posebnosti, sledilo kosilo.

Kako vzrediti prašiče za pridelavo odličnih mesnin so nam pokazali v vasici Auersbach. Kljub polnim želodcem smo spraznili degustacijske krožnike z Vulkano mesninami.

Zaključek dneva je bil sladek, saj smo obiskali čokoladnico Zotter.

Avstrijci znajo izkoristiti darove narave in ustvariti celovito turistično ponudbo, s katero pritegnejo domače in tuje obiskovalce.